Om meg

IMG_8744

Jeg fikk min første hund, en collie, da jeg var tolv år. Min brukshundkarriere startet med colliehannen Kid (LP III og spor B), den tredje i rekken.

Så fikk jeg malinoistispen Kaisa (Tabaqui F av Nangijala) som oppnådde Norsk utstillingschampionat (Nord V 98, N.UCh) og Norsk brukshundchampionat (N.BCh, rundering) – forøvrig Sørlandets første. Samt klasse A spor og lydighet klasse Elite. Kaisa er hunden som har lært meg mest.

I tida med Kaisa var også vår alaskan malamute Vanga (Østbylias artie Tavanga) aktiv i brukshundsport (LP1 og spor C).

Min andre malinois, Boa (Korad Blackneck’s Helmer), oppnådde titlene IPO III SchH III BHP III N BCH IP (Norsk brukshundchampionat internasjonal prøve) og DK BRCH (Dansk brukshundchampion). Boa og jeg deltok på NM i 2008, og hadde også den glede å få delta på det norske laget i Nordisk mesterskap i brukshund – IPO i 2009.

Vi har nå vår tredje malinois i familien, Burrmann (Blackneck’s A’Zpex). Han har foreløpig ikke prøvd seg i noen konkurranser, men er en særdeles lærevillig og fin trenings- og turkamerat og omgjengelig familiemedlem.

IMG_8489

Vi har også en hann av rasen Shiba Inu, Bajaz (Ølenskjold’s JohnJohn the only one), som ble født i september 2012. Han fungerer veldig bra i familien, selv med våre tre katter.

IMG_8414

 

I perioden 2007-2011 jobbet jeg som dyretrener i Kristiansand Dyrepark og deltok bl.a. i TV-serien “Dyrepasserne”. I parken brukes metoden “klikkertrening” for å trene og aktivisere dyrene. Ved hjelp av klikkertrening  kan nesten alle dyr læres opp til å utføre ulike oppgaver, når dette kobles med belønning. Klikkertrening kan f.eks. være nyttig for å få dyr til å gå inn i stall, bur eller på vekt. Jeg jobbet med mange ulike dyr i parken; gris, geit, papegøye, ponni, løve og oter, for å nevne noen.

Jeg underviser noen timer i Fordypning hund og familiedyr på Søgne videregående skole. Her bruker vi klikkermetoden til å trene bl.a. hund og høner. Vi har også prøvd oss på alpakkaer.

IMG_8879

Metoden klikkertrening er velkjent metode for innlæring av øvelser, og jeg gjør ofte bruk at prinsippene for denne metoden ved innlæring av nye øvelser.

 

 

 

 

 

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no