Biting i buksebeinet!

Hunden kommer som en kule og angriper deg eller ungene i buksebeinet.

Du rister i beinet og hunden bare gyver på. Ungene hyler og du blir sinna, brøler og sier NEI NEI. Dette pleier ikke å hjelpe. Hunden blir bare mer ivrig. Selvfølgelig synes hunden det er gøy; her blir det skikkelig action jo! Mamma hyler og skriker og er helt fortvilet. Ingen tør ta i udyret.

Hunden får belønning for å bite i buksa. Ja, du hyler og herjer, og hunden oppfatter bare at nå er det jaggumeg action i mor. Kanskje den eneste gangen på dagen? Du har en vilter krabat som trenger noe mer. Mer hva? Vi trimmer han jo et par timer hver dag. Hunden din trenger også arbeidsoppgaver og lydighetstrening for å få brukt hodet.

Du som er uerfaren med hund; sørg for å ha en godbit tilgjengelig og når hunden biter deg i buksebeinet, presenter godbiten. Når hunden får snusen på godbiten vil den slippe buksebeinet. Kommander SITT, vent noen sekunder, belønn med godbiten. Gi hunden en ny kommando SITT, vent litt, belønn igjen med godbit. Her belønner du ikke biting i buksebeinet men sitt’en. Neste gang du merker at villdyret våkner, kommander sitt eller dekk før den får sjansen til å ta tak i buksa. Når du har hatt noen sitt-øvelser kan du avslutte med at hunden får leke litt med bitepølsa. Her er det viktig at du tar styringen i forkant. Gi hunden flere lydighetsøvelser, slik at dere kan ha det fint sammen. Du er jo lederen, er du ikke?

Tore Lislevand

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no