Bur eller kurv?

Bør vi ha bur eller kurv til valpen vår? Jeg mener bur er en selvfølge til valpen.

Nei, så stygt i stua, sier mange hundeeiere og kjøper hundekurv. Mange tror de har fått verdens snilleste hund som alltid vil ligge i den søte kurven.

Selvfølgelig kan noen valper være snille og rolige og ligge fint i kurven sin, men det er vel unntakene. Og bare vent! Når hunden er blitt noen måneder og nærmer seg puberteten, da er det full rulle i stua. Ringeklokka ringer, telefonen kimer, mamma prøver å lese avisen, pappa støvsuger, ungeflokken finner ikke treningstøyet. Alle har brølt og skreket ”ørten” ganger; ”gå og legg deg i kurven” til en forfjamset unghund som ønsker å være der det skjer noe. Den som ikke har lært hunden å være i bur til da, får ha det så godt. Neida, her er det muligheter livet ut, men alt er lettere om man starter tidlig.

Det som er viktig er å tenke på at hunden har en trygg plass å søke til når den trenger fred og når vi ønsker at den skal være i ro. Tenk deg følgende situasjoner; kanskje du skal besøke venner som er allergiske for hunder, de har en illsint hund selv eller de har hundeskrekk. Da er det fint at hunden er vant til å være i buret, som du kan plassere et usjenert sted.
Når hunden har begynt å bli voksen og moden kan du jo bytte til kurv, hvis du må…

Bur i bil er også å anbefale, ikke minst av hensyn til sikkerheten. Det er praktisk å kunne gi hunden luft ved å ha bakdøren oppe, uten at hunden forsvinner.

Tore Lislevand

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no