Hvorfor leke med hunden?

Helt siden jeg begynte som instruktør er det en ting jeg har undret meg over. Mange hundeeiere kan ikke leke med hunden sin. Når jeg spør eierne om de leker med en fille eller bitepølse, svarer de; er ikke det farlig?! Eller; vi har hørt at vi kan få en aggressiv hund da!

Jeg mener; skal vi få en belønning som fungerer i alle situasjoner må vi ha lekt med hunden vår. De fleste hunder er glad i jakten. La hunden vinne leken i jakten etter bitepølsa. Vinne?, sier du. Ja, det er jo det som er gøy. Hvis du som eier vinner hele tiden kan interessen for filla forsvinne eller så vil hunden begynne å forsvare byttet. Det er viktig å leke helt fra du får hunden i hus.

Det som er det viktigste her er at du trener inn en bytte-lek med filla eller bitepølsa ved innlæringen. Når du og hunden har lekt litt med bitepølsa (som har ca 1,5 m line) presenterer du en godbit ved nesen. Da vil hunden slippe med en gang. Slipp vil da bety ”godbit”. Du kan også gi hunden en ny lek i stedet for godbit. Det viktigst er at hunden forbinder SLIPP som noe positivt.

Belønn med en liten dra-kamp eller jakt-lek når hunden din har kommet på en fin innkalling. Det du vil oppnå etter hvert, er at du betyr mer enn alle andre. Flott, det er jo deg som er lederen!

Tore Lislevand

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no