“Kom” i alle situasjoner

“Kom” i alle situasjoner

Å kunne rope inn hunden er en svært viktig øvelse. Vi må ha kontroll på hunden vår og den skal komme når du roper den inn, uansett hva annet som frister i omgivelsene. For å lære inn øvelsen «kom», må belønningen være veldig interessant for hunden. (les mer)

Boabilder av Andre 477Når hunden løper etter hunder, biler eller ville dyr er den i jaktadferd. Jakten er for de fleste hunder mye mer interessant enn noen godbiter, og belønningen må derfor være noe annet enn dette for å få den til å avbryte og heller komme til deg.

Kommandoen «kom» må derfor læres inn med belønning i form av jakt/kamplek med fille eller bitepølse. Helt fra valpen er liten må du leke med den med ei fille. La valpen vinne filla hele tiden.  Fillelek er en jakt/kamplek og de aller fleste hunder synes det er veldig gøy. Da blir det også en meget effektiv belønningsform.

IMG_6845

 IMG_6846

IMG_6852

IMG_6851

Når du vil at hunden skal slippe filla, bytter du bare med noen gode godbiter. I det øyeblikk hunden slipper, sier du «slipp». Når den har sluppet filla og fått godbit, kan du gjerne leke med filla igjen. Etter noen gjentagelser vil hunden forstå at «slipp» betyr godbit eller en ny lek.

IMG_6854

IMG_6862

IMG_6864

Hver gang hunden kommer mot deg i full fart, roper du «kom» og gir den lek med filla. Etter endel gjentagelser vil hunden forbinde ordet «kom» med kjempemorsom fillelek hos deg. Du kan godt forsterke farten mot deg ved å løpe bort fra hunden. Tren mye uten forstyrrelser i begynnelsen. Er filleleken befestet som en skikkelig interessant belønning, vil den avbryte annen jakt og heller komme til deg.

IMG_6842

IMG_6843

IMG_6841

Lykke til med en hund som kommer styrtende når du roper KOM!

Tore Lislevand

Innkalling3

Innkalling5

 

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no