Når kan vi gå i fra valpen?

Når kan vi gå i fra valpen?

Når vi har fått valpen i hus kommer ofte spørsmålet; Når kan vi la valpen være alene hjemme? Først må hunden bli varm i trøya med deg som eier. Så kan du begynne å trene med å gå i fra.
Mange hundeeiere tar gjerne ferie når de får valp. Det er topp, men ikke reis på hytta for å feriere. Bruk tiden hjemme til å trene hunden til å komme inn i daglig rutine.

Ta i bruk buret så fort som mulig. Plasser buret mellom deg og TV’en. Gi hunden en godbit eller et griseøre når hunden er stille. Hunden er jo et flokkdyr og ønsker å være så nær deg/dere som mulig. Ønsker du å ha buret på vaskerommet eller i kjelleren må du vente. Hunden din må først bli trygg i buret i nærheten av deg. Når hunden kan ligge rolig i buret uten å pipe og hyle mens du/dere er ute av rommet for å koke mer kaffe eller hente posten, da først begynner du å bevege deg fra huset. Ha gjerne på radioen.

Altså; først må hunden kunne være stille og avslappet i buret mens du er en annen plass i huset. Så kan du øke tiden du går ifra hunden gradvis før du kan gå ifra hunden over lengre perioder. Hunden må selvsagt være trimmet og luftet i forkant.

Tore Lislevand

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no