Urolig sitt?

Et lite tips til dere som har en hund som kan sitt, men som sitter urolig og ukonsentrert og som kanskje legger seg ned etter en stund.

Hvis du har hunden i sitt og drar i kobbelet, kommer hunden til deg. Det er jo klart. La oss prøve noe nytt: Ha hunden i sitt, dra veldig forsiktig i kobbelet. Nå må vi SKRYTE mye samtidig som vi drar forsiktig. Hunden vil stramme rompa for å motvirke det forsiktige draget i båndet. D.v.s at hunden får mye skryt for å stramme ryggen og samtidig holde ei stram rompe i bakken.

Skryter du mye her opplever hunden det som en svært positiv øvelse og ”holde igjen”. Når du trener på denne øvelsen en gang imellom får du en hund som sitter mer staut enn før. Etter litt draing i kobbelet, samtidig med skryt og ”sitt” kommandoen, avslutter du med å belønne med en godbit eller en liten drakamp med ei bitepølse. Med denne tilleggsøvelsen til sitt`en får du en hund som sitter ”hardere”, og du unngår at hunden sitter urolig, setter seg på ”skinka” eller legger seg ned. Siden du får en sikrere sitt er det viktig at du også har en kommando for når sitt-øvelsen er slutt. ”Fri” er et greit kommandoord du kan trene inn.

Får du til dette, har du snart en hund som sitter som et fjell, og som ikke kunne tenke seg å reise seg uten ”fri” kommandoen.

Tore Lislevand

Kan deles med andre... :-)

    Produsert og tilrettelagt av Mediekonsulenten.no